آیا بذلهگویی و شوخی در تبلیغات باعث فروش میشود؟
بذلهگویی و شوخی در تبلیغات بسیار محبوبیت دارد. در آمریکا ۲۴ درصد تبلیغات راهی به بذلهگویی مییابند.
برخی از نویسندگان همواره در نوشتههای خود از بذلهگویی و شوخی استفاده میکنند. بیش از ۵۵ درصد پژوهشگران حرفهای اعتقاد دارند که شوخی در تبلیغات بیش از تبلیغات جدی مؤثرند.
بزرگان تبلیغات، از جمله کلود هاپکینز، راسر ریوز، و دیوید اگیلوی، به این نکته اشاره کردهاند که هدف تبلیغات سرگرم کردن مردم نیست؛ بلکه هدف، فروش است.
روشن است که بذلهگویی در میزان توجه مردم به آگهیها مؤثر است. پژوهشی توسط مک کالوم اسپیلمن، نشان میدهد که ۷۵ درصد تبلیغاتی که حاوی بذلهگویی بودهاند، بیش از سایر تبلیغات توجه مردم را جلب کردهاند. بذله گویی و شوخی در تبلیغات در نشریهها، رادیو و تلویزیون نیز نتیجههای بهتری کسب میکنند.
بذلهگویی و شوخی زمانی میتواند مؤثر باشد که پیوندی میان مفهوم و محصول وجود داشته باشد.
این روش در مواقعی هم که میخواهیداز مردم عذرخواهی کنید، مؤثر واقع میشود. بذلهگویی میتواند در تبلیغات چالشآمیزی که هدف کسب مقام اول را در بازار دارد، مؤثر میباشد.
بذلهگویی ابزار بهتری از ترساندن مخاطب برای متقاعد کردن افراد است. آگهیهای خندهدار در میان مردان جوان محبوبیت دارند و برای فروش محصولات متداول و مورد استفادهی افراد مانند شکلات، نوشابههای غیرالکلی و آدامس نیز بسیار مؤثر است.
تحقیقات تبلیغاتی، طیف وسیعی از نتیجههای بذلهگویی را در رفتار مصرف کننده ارائه کردهاند. «مک کالوم اسپیلمن» کشف کرده است که فقط ۳۱ درصد آگهیهای کمدی بیش از تبلیغات جدی مؤثر بودهاند.
به نظر میرسد که شوخی و بذلهگویی درک پیام یا به خاطر سپردن آن را دشوار میسازند. آگهیهای کمدی همچنین تأثیر خود را به سرعت از دست میدهند. کمپانیهایی که آگهیهای کمدی عرضه میکنند، باید برای انواع تبلیغات دیگر نیز برنامهریزی کنند.
کمپانی بیمه «پرود نشیال» استفاده از تبلیغات کمدی را زمانی متوقف ساخت که دریافت روشهای سنتی دارای نتیجههای برتر بودهاند. برای متمایز بودن در میدان رقابت، «امریکن موتورز» از روشی کمدی استفاده کرد که متأسفانه میزان فروش افزایش نیافت.
در دههی ۱۹۶۰، همگان از تبلیغات قرص «آلکا کاسر» لذت بردند و خندیدند، اما سهم بازار آن همچنان پایین رفت.
«اِستَن فِرِبِرگ» میگوید: « شوخی در تبلیغات درست مانند آدامسی در دست یک کودک است و میتواند به دستتان بچسبد! »
از سوی دیگر، «فدرال اکسپرس»، «وندی ز» و غیره نشان دادهاند که گهگاه بذلهگویی موجب فروش بیشتر میشود؛ اما ریسک آن بسیار زیاد است.
شوخیهای نژادی، مسخره کردن محصول، مسخره کردن مصرف کننده، و به طور کلی مسخره کردن تبلیغات، میتواند برای تبلیغکننده عامل مخاطرهآمیزی محسوب شود.
پیامهای کمدی معمولاً نتایج ضعیفتری در فروش کالاهای جدید، داروها، الکل، لوازم آرایشی، عطر، اتومبیلهای لوکس و خدمات مالی به دست میآورند.
پژوهشها نشان دادهاند که آگهیهای کمدی در رادیو و تلویزیون بهتر از نشریهها مؤثر واقع میشوند. سایر پژوهشها نشان دادهاند که رادیو و سپس تلویزیون مناسبترین رسانهها برای تبلیغات کمدی هستند.
برگرفته از کتاب ۱۰۰۱ راهکار تبلیغاتی – لوک دوپونت
پاسخی بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.