محتوای وبسایت خود را واضح و روشن بنویسید
اگر تصمیم گرفتهاید که وبسایتی بزنید، اول باید بدانید چه عواملی موجب موفقیت یک وبسایت میشوند و چه عواملی یک وبسایت موفق را موفقتر میکنند.
سه خصوصیت یک وبسایت موفق عبارتاند از :
- هدف روشن و مشخصی دارد.
- جستوجو در این وبسایتها آسان است.
- تصویری از خود ارائه میدهد که شمارا به برقراری ارتباط مشتاق میکند.
مردم با اهداف مختلف وارد شبکهی اینترنت میشوند. بهترین وبسایتها، آنچه را مردم به دنبالش هستند، خیلی آسان و سریع در اختیارشان میگذارند.
چند سال پیش در یک برنامهی تلویزیونی در حضور معاون ریاست جمهوری (این برنامه در سطح ملی از تلویزیون پخش میشد)یکی از نمایندگان دو سؤال پرسید که باعث خنده شد. وی پرسید:((من کیستم؟)) و ((چرا اینجا هستم؟)). خندهی مردم به این سؤالات کاملاً بیمورد بود،چون این سؤالات خیلی هوشمندانه و زیرکانه طراحی شده بودند.
اگر بدانید چه تعداد زیادی از وبسایتها فراموش میکنند هدف خود را برای مردم توضیح دهند، متعجب میشوید. بهمحض ورود به یک سایت، بازدیدکننده دوست دارد بفهمد این وبسایت راجع به چیست و چه هدفی دارد. آیا قرار است کالایی در سایت فروخته شود؟ اگر جواب مثبت است، این کالا چیست؟ آیا اطلاعاتی هم در این زمینه موجود است؟ اگر جواب مثبت است، اطلاعات موردنظر کجا هستند؟ اغلب با نوشتن جملهای کوتاه زیر نام شرکت یا زیر آرم موردنظر میتوان علت وجود سایت را توضیح داد(مثلاً قنادی مگی مافینز برای هر نوع سلیقه شیرینی دارد).
جستوجوی آسان و سریع در سایت نیازمند برنامهای دقیق و البته صرف کمی پول بیشتر است و مردم از اینکه مدام کلیک کنند و آخرسر هم آنچه را که به دنبالش بودهاند پیدا نکنند خسته میشوند.
شما میتوانید با گنجاندن دو یا حداکثر سه انتخاب در صفحه به بازدیدکنندگان کمک کنید تا محل موردنظر خود را راحتتر پیدا کنند. در صفحهی اصلی عنوانهایی کامل ولی قابلفهم بگنجانید، مثل ((کالاهایی که ما میفروشیم))، ((سؤالات رایج))، ((مطبوعات))، ((راه برقراری تماس با ما)). به خاطر داشته باشید: اگر مشتری در سایت شما گم شود، دیگر به سایت شما بازنمیگردد.
تصویر وبسایت باید مشابه نمای مغازهی واقعی و سنتی شما باشد. آرم شرکت جلو سایت و در معرض دید بگذارید تصویر کلی سایت باید اهداف شرکت را منعکس کند. پیام تبلیغی خود را هم در همان صفحهی اصلی بنویسید ــ مشتریان برای شوخی وقت اضافی ندارند.
پیام خود را واضح و روشن بیان کنید
بازدیدکنندهای که وارد سایت شما میشود، اول دوست دارد بداند شما چه فعالیتی میکنید و بعد میخواهد بداند چهکاری میتوانید برای او بکنید. خیلی صریح به بازدیدکنندگان توضیح دهید کار شما چه مزایایی دارد ــ نباید کاربران را به حدس و گمان در مورد کار یا مزایای احتمالی حرفهتان وادارید.
پاراگرافها باید کوتاه باشند. پاراگرافهای کوتاه نهتنها جذابترند بلکه اصولاً هیچکس حوصله ندارد متنی بلندبالا و سنگین را که پر از پاراگرافهای طولانی است بهدقت بخواند. نکات موردنظر خود را اولویتبندی کنید. مهمترین و ضروریترین نکات مهیجترین خبرها را بالای صفحه بنویسید و لحظهای در این کار تردید نکنید.
فکر کنید کاربری که وارد وبسایت شما میشود، تنها مشتری شماست. وادارش نکنید تمامکارها را خودش به عهده بگیرد. متن را ساده بنویسید و کارها را ساده کنید تا کسی گیج نشود.
تمرکز کردن روی متن
تنها دلیل بازدید مردم از یک وبسایت محتویات آن سایت است، چراکه مردم به دنبال اطلاعاتاند. چنین اطلاعاتی را سخاوتمندانه در اختیار مردم بگذارید.سعی کنید اطلاعات شما باارزش باشد.
لغات اضافی را حذف کنید. در حقیقت حذف لغات اضافی نکتهای است که سالها قبل استرانک و وایت در کتاب ویژگیهای یک سبک بر آن تأکید کردهاند و باوجود گذشت سالها این نکته هنوز هم بسیار حائز اهمیت است. هر کلمه باید منظور و هدفی خاص داشته باشد، بنابراین از به کار بردن لغات اضافی و غیرضروری بپرهیزید.
مردمدوست دارند در جریان آخرین اطلاعات و جدیدترین اخبار و گزارشها قرار گیرند. بنابراین اگر مطمئن شوند اطلاعات سایت شما جدید و بهروز است باکمال میل به سایت شما بازمیگردند. بهترین سایتها خیلی واضح و روشن میگویند که کی و هرچند وقت یکبار محتویات سایت بهروز میشود.
برای اینکه به کاربران بگویید که نوشتهی موجود (یا بخشی از آن نوشته) حاوی اطلاعات مهم و بهروزی است بهتر است از نشانههای دیداری استفاده کنید. اگر وبسایت شما مقاله ارائه میدهد، تاریخ مقالهها را در یک جای کاملاً واضح و قابلرؤیت بنویسید. در کنار اطلاعات جدید کمانی قرمز بکشید تا کاربر متوجه بهروز بودن اطلاعات شود. لزومی ندارد تجملات و زرقوبرق زیادی وارد سایت کنید (مثل چراغهای نئون چشمکزن).
استفاده از رنگهای چشمگیر همراه راهنمایی کافی است. وبسایتهای خوب معمولاً بخشی به نام ((اخبار جدید)) دارند. این بخش جای خوبی برای درج آگهیهای تبلیغاتی و خبر و وقایع مهمی است که در آینده قرار است اتفاق بیفتد.
سایت باید در باشد، نه پنجره
سایت باید جاذبه داشته باشد، درست مثل قسمت پذیرش یا لابی هتل شرکت. بیش از چهار یا پنج انتخاب پیش روی کاربران قرار ندهید. وقتی کاربری وارد سایت شما میشود، دوست دارد فوراً بداند این سایت راجع به چیست. اما اگر در یک صفحه بیش از پنج انتخاب وجود داشته باشد، دیگر کاربر تلاشی برای درک محتویات سایت به خرج نمیدهد. بگذارید کاربر خیلی سریع هدف سایت شمارا بفهمد و بهاینترتیب مشتری را به داخل سایت دعوت کنید.
سعی کنید صفحهی اینترنتی خیلی طولانی نشود. منظور از خیلی طولانی بودن چیست؟ اگر کاربر مجبور شود برای یافتن اطلاعات مرتبط همینطور در صفحه پایین برود، در این صورت آن صفحه طولانی است. اگر اطلاعات مهم و زیادی برای کاربران دارید، این اطلاعات را قسمت قسمت کنید و هر قسمت را در صفحهای ببرید.
هر صفحه وبسایت باید فقط راجع به یک نکتهی مهم و اساسی باشد. فراموش نکنید فقط یک نکته، فهرستی از نکات درست نکنید. البته، استثناهایی هم در این زمینه وجود دارد، اما بهطورکلی اگر در هر صفحه یک نکته باشد خیلی بهتر است.
چندین و چند بار دیکتهی کلمات و دستور زبان جملات را کنترل کنید. تمام سایت باید حول یک موضوع اساسی بگردد. هر صفحه باید پسزمینه و دکمههای مشابهی داشته باشد تا کار جستوجو برای کاربران آسان شود.
من خیلی سخت یاد گرفتم که چگونه مردم را تحت تأثیر قرار دهم. یادم میآید یکمرتبه پسزمینهی خیلی قشنگی برای یکی از دوستانم طراحی کردم. در کامپیوتر من و با نرمافزارهای من این پسزمینه خیلی زیبا و جذاب به نظر میرسید. اما روزی که به خانهی وی رفتم و این پسزمینه را از کامپیوتر او نگاه کردم، وحشت کردم پسزمینهی سورمهای و جذاب من در کامپیوتر وی یکچیز خاکستری و افتضاح بود. شبکههای مختلف رنگها را بهطور متفاوت نشان میدهند. به این نکته توجه کنید.
نکته: زمینههای تیرهتر بهترند. اما اگر هم زمینه تیره باشد هممتن، مردم برای خواندن متن با مشکل مواجه میشوند.
کتاب تبلیغات به زبان آدمیزاد – گری آر . دال
پاسخی بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.