چرا بسیاری از کاربران آنلاین از فرآیند خرید منصرف می شوند؟
اگر صاحب وبسایت و کسب و کار آنلاین باشید این رویداد را دیده اید که خیلی از کاربران محصول یا خدماتی را برای خرید انتخاب می کنند و تا صفحه پرداخت هم رفته ولی فرآیند خرید را تکمیل نمی کنند؛ و این خریدهای تکمیل نشده، ضرر بزرگی برای یک کسب و کار آنلاین به شمار می رود.
توجه داشته باشید اگر این خریدهای ناتمام و تکمیل نشده به نتیجه می رسیدند می توانستید درآمد بیشتری داشته باشید. به نکاتی که در زیر به آن اشاره می کنیم دقت کرده و در وبسایتتان از آنها استفاده کنید.
ایرادها و مشکلاتی که در وبسایت بوجود می آیند : مثلا در لحظه پرداخت، درگاه بانک با مشکل مواجه می شود و عملیات انجام نشده و معمولا شخص از خرید منصرف می گردد.
قیمت محصول : با اینکه شخص قیمت محصول را دیده و کلید خرید را زده ولی هنگام پرداخت ممکن است منصرف شود.
پیچیدگی وبسایت : اگر مخاطب به وضوح، پیام های شما درباره محصول را متوجه نشود مثلا درست توضیح ندهید که نحوه خرید به چه شکل است و محصول چگونه به دست مشتری می رسد؛ از خرید منصرف می گردد.
گزینه های انتخاب زیاد : اگر هنگام انتخاب یک محصول گزینه های زیادی را پیشنهاد کنید و یا در سایت قرار دهید و مخاطب قدرت تشخیص نداشته باشد، از خرید منصرف می شود.
سرعت سایت : اگر زمان لود شدن صفحات وبسایت شما زیاد باشد، ممکن است شخص از ادامه کار منصرف شود. فرض کنید شخص تصمیم گرفته یک محصولی را خریداری کند و می خواهد درباره آن بیشتر بداند؛ اگر باز شدن صفحه محصول طول بکشد قاعدتا از خرید منصرف می شود مگر یک محصول خاص باشد.
حالا چگونه می توانیم انصراف از خرید را کمتر کنیم؟
سادگی را در وبسایت تان رعایت کنید : یعنی کاربر با پائین ترین هوش و ذکاوت بتواند تشخیص دهد در مرحله بعد چه اتفاقی می افتد و کجا را باید کلیک کند و خرید خود را چگونه تمکیل نماید.
عدم عضویت در زمان پرداخت : در خیلی از سایت ها مشاهده شده، در صفحه پرداخت می نویسند اول باید عضو سایت باشید. این یک اشتباه بزرگ برای یک کسب و کار آنلاین است و معمولا اگر شخص آن محصول را بتواند از جایی دیگر تهیه کند، خرید را رها می کند. تا آنجا که می توانید باید پرداخت را برای مشتری آسان و راحت کنید یا می توانید صفحه پرداخت را به گونه ای طراحی کنید که فقط یک ایمیل از شخص گرفته بشود بدون اینکه به صندوق پستی خود برود و آن را تائید کند. در واقع زمانی که کاربر خریدی انجام می دهد و ایمیل خود را وارد می کند، به نوعی در سایت ثبت نام کرده است.
گذاشتن شماره تماس برای پشتیبانی : هنگام خطر مغز انسان هشدار می دهد و خرید برای مغز نوعی خطر محسوب می شود و آلارم خطر می دهد. شخصی که آنلاین خرید می کند معمولا به تنهایی در حال خرید است. کمتر اتفاق می افتد چند نفر با هم باشند تا یک خرید آنلاین انجام دهند. لذا باید طوری با مشتری برخورد شود که احساس تنهائی نکند. سعی کنید در صفحات مختلف هنگام خرید و بعد از خرید، شماره تماس یا شماره پیامکی سایت یا هر راه دیگری که مشتری بتواند اگر به مشکلی برخورد کرد به راحتی با شما در تماس باشد و احساس اعتماد کند، در اختیار وی قرار دهید.
پیگیری خریدهای ناموفق : یعنی هر روز سایت تان را بررسی کنید و اگر خرید ناموفقی یافتید، از کنار آن به راحتی نگذرید و بصورت تلفنی یا با ایمیل پیگیری کنید. شاید در هنگام خرید با مشکلی روبرو شده و تماس شما آن مشکل را حل کند و در نتیجه خرید صورت بگیرد.
بنابراین با رعایت کردن این چند نکته مهم، می توانید خریدهای ناموفق را به خریدهای موفق تبدیل کنید و سودآوری وبسایت و کسب و کار آنلاین خود را بالاتر ببرید.
پاسخی بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.